fbpx
Tag: Ukraina

tag: Ukraina

Lavrov: Në listën e zezë të Rusisë ka mbështetës të puçit në Ukrainë

Në “listën e zezë” ruse gjendet persona që në mënyrë aktive kanë mbështetur puçin e vitit të kaluar në Ukrainë, deklaroi sot shefi i diplomacisë ruse, Sergej Lavrov, duke refuzuar pohimin e BE se lista është pa bazë dhe duke theksuar  se Rusia është përgjigjur për këtë madje edhe me masë më të vogël në krahasim me sanksionet e...

Moska nga Kiev do të kërkojë para kohe t’ia kthejë borxhin prej 3 miliardë dollarësh

Moska zyrtare mendon që Ukrainës t’ia kërkoj borxhin para kohe, sepse autoritet e Kievit nuk kanë respektuar një varg kushtesh për fitimin e kredisë prej 3 miliardë dollarësh nga Rusia, informojnë burime qeveritare ruse. Sipas informacioneve, gjendja aktuale ekonomike e Ukrainës tregon se një varg parametrash të cilët kanë qenë kusht për fitimin e kredisë ruse, nuk janë plotësuar me...

Soros dhe Stros-Kan kandidatë për drejtor të Bankës Kombëtare së Ukrainës

Miliarderi u njohur amerikan Xhorxh Soros do të mundej të ndodhet në krye të Bankës kombëtare të Ukrainës, transmeton televizioni ukrainas”Kanal 112”, duke u thirrur në burime të afërta me kryetarin Petro Poroshenko dhe në burime nga Shtëpia supreme. Ish drejtori I Fondit monetary ndërkombëtar Domenik Stros-Kan, gjithashtu, është njëri ndër kandidatët për pozicionin udhëheqës të Bankës kombëtare të Ukrainës. Televizioni...