Në “listën e zezë” ruse gjendet persona që në mënyrë aktive kanë mbështetur puçin e vitit të kaluar në Ukrainë, deklaroi sot shefi i diplomacisë ruse, Sergej Lavrov, duke refuzuar pohimin e BE se lista është pa bazë dhe duke theksuar  se Rusia është përgjigjur për këtë madje edhe me masë më të vogël në krahasim me sanksionet e BE-së ndaj Rusisë.

“Sanksionet që janë vendosur kanë të bëjnë ndaj personave zyrtarë që në mënyrë aktive kanë mbështetur puçin pas çka rusët në Ukrainë u vendosën para ndjekjes dhe diskriminimit- ka thënë Lavrov.

Shefi i diplomacisë ruse ka thënë se diskriminimi zbatohet edhe krahas konventave të shumtë në të cilat merr pjesë Ukraina e që garantojnë mbrojtjen e pakicave nacionale dhe grupeve.

“Ukrain që moti ka hequr dorë nga zbatimi i konventave në territorin e Donjeckut ndërsa ne nuk dëgjuam kurrfarë reagimi nga BE. Çdo gjë varet nga partneri jonë dhe nga kuptimi i tyre ndaj situatës dhe aftësinë që mos ta fshehin të vërtetën dhe të shtiren se nuk e dinë se çfarë po ndodh- shtoi Lavrov.