fbpx
Tags Të drejtat autoriale

Tag: të drejtat autoriale

Të drejtat për ritransmetim të programit përplasën një pjesë të operatorëve kabllovikë dhe televizionet

Të drejtat për transmetim dhe ritransmetim të programeve në vend akoma intepretohen në mënyra të ndryshme nga qendrat e ndryshme, varësisht nga ajo se cilit grup të interesit i përkasin. Më të mëdha janë dallimet ndërmjet stacioneve televizive kombëtare nga njëra anë dhe operatorit “Telekabell” nga ana tjetër. Njëra palë kërkon ekranet e errëta televizive dhe gjoba në rastet...

Fotoreporterët filluan betejë me publikimet “copy-paste”, presin t’u bashkangjiten gazetarët

Fotografi, tituj të njëjtë, tekste të tëra të kopjuara së bashku me gabimet tipografike janë bërë përditshmëri në mediat në Maqedoni. Rrallë kush e citon medien, e cila e ka publikuar e para lajmin ekskluziv. Çfarë mjetesh kanë në dispozicion gazetarët dhe punëtorët e medias kur bëhet fjalë për të drejtat e autorit? Paralajmërime për padi për përdorim të...

Dhjetëra media morën paralajmërim për padi për shkelje të të drejtave autoriale për fotografi

Një numër i madh i mediave në Maqedoni dhe  disa persona privatë, këto ditë kanë marrë letra me paralajmërim nga avokatja që i përfaqëson disa fotoreporterë profesionalë nga Maqedonia në procedurën për shfrytëzim të paautorizuar të fotografive të tyre autoriale. Iniciativa për mbrojtjen e të drejtave autoriale është e përkrahur edhe nga Sindikata e Pavarur e Gazetarëve dhe Punëtorëve Medial...

ASHAAM-i nuk mund t’i ikë përgjegjësisë për kaosin mediatik, thonë nga Qeveria

Qeveria dhe Agjencia për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) dje dhe sot këmbyen sulme të ashpra për problemet në sferën mediatike gjatë periudhës së kaluar, pas akuzës së bërë të premten nga ministri Robert Popovski se Agjencia me vite nuk ka funksionuar dhe nuk i ka kryer kompetencat e veta, në kontekst të riemetimit të shërbimeve të huaja...

Sindikata e gazetarëve edhe juridikisht do të luftojë për mbrojtjen e të drejtave autoriale

Shkelja e të drejtave autoriale të gazetarëve, fotoreporterëve dhe incizuesve nga ana e mediave do të jetë temë e mbrojtjes dhe ndihmës juridike nga ana e Sindikatës së pavarur të gazetarëve dhe punëtorëve mediatikë (SPGPM), u tha në konferencën e sotme për shtyp të Sindikatës. – Të drejtat autoriale duhet të respektohen dhe mediat duhet ta ndërpresin praktikën që të...