fbpx
Tag: РКЕ

tag: РКЕ

Sa mund të krahasohen çmimet e energjisë elektrike dhe pagat mesatare në vendet evropiane?

Vendimi i Komisionit Rregullator të Energjisë për të rritur çmimin e energjisë elektrike për 7,4% shkaktoi një ortek reagimesh në publik. Reaguan pothuajse të gjithë aktorët socialë, nga përfaqësuesit e partive politike, përmes shoqatave dhe sindikatave e deri te përdorues anonimë të rrjeteve sociale. Të gjithë me pikëpamjet dhe matematikën e tyre. Por duket se argumenti më i zëshëm...

Rryma prej gushtit shtrenjtohet për 10%?

Çmim të ri, më të lartë të rrymës për 10% do të paguajnë qytetarët prej gushtit të këtij viti, thonë burimet e kompanive energjetike. Shërbimet profesionale të Komisionit rregullator për energjetik tanimë po i shqyrtojnë shpenzimet e dorëzuara materiale nga kompanitë shtetërore ELEM dhe MEPSO si dhe nga kompania private EVN, pas çka do të merret vendimi. Jo-zyrtarisht, kompania shtetërore...