fbpx
Tag: проекции

tag: проекции

BPRM: Vaksinimi kundër kovid-19 solli optimizëm, por ende ekzistojnë rreziqe ekonomike

Kriza shëndetësore kishte efekte më të moderuara negative në aktivitetin ekonomik në tremujorin e fundit të vitit 2020 krahasuar me atë të mëparshëm dhe zhvillimet në ekonominë e brendshme janë më të favorshme, sipas treguesve më të fundit makroekonomikë të Bankës Popullore, njofton Meta.mk “Shkalla e inflacionit në ekonominë e brendshme në vitin 2020 mbeti në një nivel të ulët...

Bogov: Nëse vazhdon kriza, do të pësojnë investimet dhe konsumi

Guvernatori i BPRM-së, Dimitar Bogov deklaroi se nëse kriza politike vazhdon edhe më tej, kjo do të ketë efekt negativ ndaj projeksioneve makroekonomike, të cilat do të uleshin, në veçanti në pjesën e investimeve dhe konsumit. “Investitorët përmbahen nga investimet në ambient të pasigurt. Ata kërkojnë stabilitet dhe siguri. Gjithashtu, në një ambient të pasigurt, konsumi i qytetarëve anulohet. Qytetarët...