fbpx
Tag: Ligji për media

tag: Ligji për media

Nuk do ta tërheqim Ligjin për media, thotë Mançevski

“Ligji për shërbime mediatike audio dhe audiovizuale nuk do të tërhiqet, por ngelemi të hapur për diskutim”, deklaroi ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Damjan Mançevski, në lidhje me vërejtjet e disa shoqatave se ligji është kundër-kushtetues dhe diskriminues, njofton Portalb.mk. “Do të doja të di pse këto shoqata në shumë debate publike që i kemi pasur nuk e kanë...

Trajçevski: Portalet nuk ka nevojë të rregullohen, por vetëm të regjistrohen

Është i pamundur rregullimi i portaleve në internet, theksoi Zoran Trajçevski, drejtori i Agjencisë për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) në takimin e sotëm publik, ku ai i prezantoi aktivitetet për tremujorin e katërt me theks në monitoringun mediatik për zgjedhjet lokale. – Nuk bëhet fjalë për rregullim, por më së shumti për regjistrim dhe njoftim. Konsiderojmë se është...

Shoqatat e gazetarëve janë kundër “legjislacionit qeveritar”, kërkojnë vetërregullim

Gazetaria e Maqedonisë aspak nuk ka nevojë për ligj për media, prandaj ligji ekzistues duhet të anulohet, e jo të mendohet për ndonjë version të ri, porositi Tamara Çausidis, kryetare e Sindikatës së pavarur të gazetarëve dhe të punëtorëve mediatikë të Maqedonisë (SPGPM) në debatim e sotëm "Konstatimi i nevojës për ndryshime të mundshme në Ligjin për media", të...