fbpx
Tag: ФридомХаус

tag: ФридомХаус

LSDM: Edhe “Freedom House” thekson rënien në të gjitha kategoritë

Në raportin më të ri të organizatës relevante ndërkombëtarë “Freedom House” Maqedoni përsëri është vlerësuar si vendi në të cilin sundon regjim hibrid, reagojnë nga LSDM. Në njoftimin e partisë opozitare shkruan se raporti i “Freedom House” përmban kritika të qarta për zbatimin e procesit zgjedhor, gjendjen në mediume, shkeljen e lirive dhe të drejtave elementare të njeriut. “Freedom House” ka...

Maqedonia e fundit në Ballkan për lirinë e mediave

Maqedonia ka rezultat më të dobët në Ballkan sa i përket lirisë së mediumeve, njoftoi “Freedom House” në raportin më të ri për lirinë e mediumeve. “Ligjet e reja shtypëse dhe dhuna ndaj gazetarëve kanë kontribuar për rritje globale të lirisë së shtypit në vitin 2014, duke e sjellë në nivelin më të lartë në 10 vitet e fundit”, shkruan...