fbpx
Tag: Државна комисија за спречување на корупцијата

tag: Државна комисија за спречување на корупцијата

Во Антикорупциска засукаа ракави, но не знаат од каде попрво да почнат

Новиот состав на Антикорупциска (Државна комисија за спречување на корупција - ДКСК) денеска почна со работа, но сè уште без дефиниран приоритет, туку ќе се разгледаат сите случаи, па тогаш новите антикорупционери ќе решат по кој редослед ќе ги решаваат. Како што објасни претседателката Билјана Ивановска, за новата комисија сите случаи се подеднакво важни, пренесува „Порталб“. - Ќе ги разгледаме сите...

Shilegov: Me urdhër të DSK-së po kontrollohet puna e 22 OJQ-ve dhe 42 personave kritikues të pushtetit

Zëdhënësi i LSDM-së dhe deputeti i Kuvendit, Petre Shilegov sot deklaroi se sipas informacioneve me të cilat posedojnë, pas nismës së drejtorit aktual të DSK-së dhe ish drejtorit të Drejtorisë për kundërzbulim financiar, Vladimir Atanasovski, Komisioni shtetëror për pengimin e korrupsionit ka kërkuar kontroll mbi 22 organizata joqeveritare. “Drejtoria për kundërzbulim financiar, sipas informacioneve, ka hapur kontrolle për 22 OJQ....

Anti- korrupsioni hapi katër raste për punësime para zgjedhjeve

Komisioni shtetëror për pengimin e korrupsionit (KSHPK) sot në seancë publike hapi procedura për katër raste të punësimit kundër- kushtetues në institucione publike dhe ndërmarrje në periudhën parazgjedhore. Parashtresat deri tek anti- korrupsioni i dorëzoi LSDM ndërsa nga gjithsej pesë, KSHPK nuk e pranoi parashtresën lidhur me punësimin e administratorit informatik në këtë Komision. Anti- korrupsioni hapi procedura lidhur me konkurse...

VMRO DPMNE në fushatë ka shpenzuar 6 herë më shumë se shuma e paraqitur

KSHZ ka publikuar raportet financiare të partive politike që nga fillimi i fushatës zgjedhore. Nga raportet e partive, më interesant është raporti financiar i VMRO DPMNE-së, që në periudhën 21 deri 30 nëntor, kjo parti ka shumë më shumë shpenzime sesa shifra që është paraqitur. Krahas VMRO DPMNE-së, edhe katër parti kanë renditje negative në këtë drejtim. Sipas raportit, VMRO DPMNE...

#Përgjegjësi është qasja publike në fletat anketuese të funksionarëve

Vitin e kaluar në adresë të Komisionit për parandalimin e korrupsionit kanë arritur 552 fleta anketuese pas zgjedhjes ose emërimit të funksionarëve në funksione, ndërsa në periudhë e njëjtë janë pranuar 404 fletëparaqitje për ndryshim të gjendjes pronësore.  thonë se qasja në fletat anketuese të funksionarëve të mëparshëm është e domosdoshme për shkak se vetëm në atë mënyrë publiku mund...

Platforma kundër korrupsionit: KSHPK të publikoj listën anketuese të Gruevskit

Komisioni shtetërorë për pengimin e korrupsionit  (KSHPK) të respektoj Ligjin në bazë të cilës është formuar, që është kompetenca e tij elementare, me qëllim të mbrojtjes të interesit publik, bëjnë thirrje publike nga Platforma e organizatave civile për luftë kundër korrupsionit. Prej atje fuqishëm reagojnë në deklaratën e kryetarit të KSHPK, Goran Milenkov që në konferencë shtypi të mërkurën javën...