fbpx
Tag: државениспит

tag: државениспит

Qeveria lëshoi pe, shtyhet provimi shtetëror, studentët mendohen

Për një vit shtyhet provimi shtetëror për studentët,  për dy vite shtyhen edhe ndryshimet dhe plotësimet e ligjit për arsimin e lartë. Këtë për “Metën” e konfirmojnë nga “Plenumi Studentor” pas takimit me kryeministrin Nikola Gruevski- Kryeministri në takimin e sotëm pranoi  kërkesat tona për monitorimin e ndryshimeve të Ligjit për arsimin e lartë. U morëm vesh që në afat  më...

Gruevski : Nëse ekzistojnë argumente thelbësore, do ta tërheqim ligjin

„ “Ligji nuk është sjellë. Faza e parë është kaluar, ka edhe fazë të dytë, ka mundësi për amendamente. Asgjë nuk ka përfunduar. Ne jemi të gatshëm ta tërheqim, dhe sërish ta lëshojmë ligjin në formë të korrigjuar. Mirëpo, duhet të dëgjojmë argument thelbësorë për këtë”, tha kryeministri Nikolla Gruevski në ditarin e lajmeve të Sitlit -Kishte debat serioz, kishte njerëz...

Ademi: Do të pranohen propozimet në formë të amendamenteve nga grupet e deputetëve

Deri në fund do të angazhohem që t'iu jepet fund dukurive negative në arsim, sepse përgjegjësia jonë është që të sigurojmë arsim cilësorë për shoqëri të shëndosh dhe vizion evropian të shtetit tonë. Shpresoj që për këtë të kem edhe mbështetjen e juaj, të komunitetit të akademikëve- theksoi ministri i arsimit dhe shkencës, Abdilaqim Ademi, në debatin publik që...

Gruevski : Ju ftuam që të argumentoni e jo të anuloni

Debati për Ligjin e arsimit të lartë filloi në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, por në të nuk marrin pjesë profesorët e “Plenumit të Profesorëve” dhe anëtarët e “Plenumit të Studentëve”. Më herët, me kërkesë të profesorëve, kryeministri Nikolla Gruevski e zhvendosi debatin prej hotelit “Aleksandar Palas” në Kuvendin e R. së Maqedonisë. Kryeministri Nikolla Gruevski tha se shpreson që në...

Ligji për arsimin e lartë në leximin e dytë më 8 janar

Më 8 janar, vetëm një ditë pas Krishtlindjeve anëtarëve të Komisionit parlamentar  për arsimin e lartë, shkencës dhe sportit do të diskutojnë për ndryshimet e Ligjit për arsimin e lartë në leximin e dytë. Në  të njëjtin komisionin janë caktuar edhe diskutimet për ligjet e arsimit fillor dhe atë të mesëm në leximin  dytë. Deputetët mbrëmë në ora 19 do t’i...

Studentët dhe profesorët kërkuan Qeveria të heq dorë

Disa mijëra studentë, profesorë dhe nxënës të shkollës së mesme u grumbulluan para Qeverisë së RM-së dhe kërkuan tërheqje të Ligjit për arsim të lartë i cili parasheh aplikimin e provimit shtetërorë nëpër fakultetet. Duke brohoritur “Mjaft po fshihni”, “Provim ekstern për Qeverinë”, “Autonomi”, “Nuk ka drejtësi, nuk ka qetësi” në gjuhë maqedonase dhe shqipe, ata treguan pakënaqësinë nga...

“Plenumi Studentor”: Mos lejojmë të vazhdojë monologu i Qeverisë

Studentët nga organizata joformale “Plenumi Studentor”, thirrin në protestën e nesërme,e cila do të filloj në ora 14 para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, do të jetë paqësor, pa incidente dhe simbole nacionale. Të revoltuar, sepse ligji u miratua në seancën qeveritare pa u thirrur në debat publik, ftojnë të gjithë qytetarët e saj t’i përkrahin dhe sa më shumë...

LSDM: Qeveria është e frikësuar dhe për këtë miraton ndryshime të përshpejtuara në arsim

Qeveria e Nikolla Gruevskit u frikësua nga “JO-ja” e zëshme për të ashtuquajturin provim shtetëror dhe për këtë vendosi ta promovojnë të dielën, i mbështjellë në një grumbull ndryshimet të përshpejtuara në arsim, për të cilat, për çdo muaj do të duhet ndonjë provim i ri shtetërorë, qëndron në reagimin me shkrim të LSDM-së në konferencën e sotme të...

Ademi dhe Ristovski të japin dorëheqje ose Malçeski do t’i padis

Risto Malçeski, profesor në FON, kërkon ministri i arsimit, Abdylaqim Ademi dhe zëvendësi i tij, Spiro Ristovski, të japin dorëheqje nga postet e tyre. Reagimi i profesorit është i nxitur nga shkresa të cilën Ministria e arsimit e ka dërguar deri tek FON me kërkesë që të prononcohen për provimin shtetërorë. Profesori thotë se ky pushtet i ka shkaktuar...

“Plenumi Studentor”: Ejani në marsh pa simbol partiake dhe kombëtare

Nesër në ora 12 para oborrit të UShKM-së do të  nisë marshi i dytë i studentëve kundër propozimit të Qeverisë për të zbatuar provimin shtetëror në fakultete. Studentët do të marshojnë nga oborri i UShKM-së në drejtim të Kuvendit dhe marshin do ta përfundojnë para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë. Nga Organizata joformale “Plenumi Studentor” bënë thirrje për marsh paqësor,...