fbpx
Tag: ДоговоротОдПржино

tag: ДоговоротОдПржино

Marrëveshja e Przhinos kyç për fillimin e bisedimeve para- aderuese me BE-në

Ende nuk është e sigurt nëse bisedimet para- aderuese në nivel të lartë me BE-në do të gjenden në agjendën e euro- komisarit për zgjerim dhe politikë fqinjësore, Johanes Han i cili të premten do të udhëtoj në Shkup, mëson “Meta” nga burimet e larta në Sekretariatin për çështje evropiane. “Është shumë e rëndësishme që të implementohet marrëveshja politike. Në...

Ambasada gjermane: Prokurori special të ketë autonominë e plotë dhe qasje te të gjitha materialet

Ambasada gjermane në Maqedoni thotë se ka shpresa të mëdha në lidhje me emërimin e një prokurori të posaçëm më 15 shtator, për shkak se ai duhet të sigurojë epilog të pavarur, transparent dhe gjithëpërfshirës të akuzave për shkelje të rënda të cilat dalin nga përgjimet. “Ky emërim paraqet një detyrim të rëndësishëm i marrëveshjes së lartpërmendur, prokurori i posaçëm...

Komisioni Evropian përshëndeti kthimin e opozitës në Parlament

Komisioni Evropian përshëndeti kthimin e opozitës në Parlament. Zëdhënësja e KE-së, Maja Kocijançiq tha se tani është koha që Kuvendi të filloj të punoj në prioritetet e reformave në interes të shtetit. “Ne përshëndetim faktin që opozita tani është kthyer në Kuvend.  E dini se kjo është pjesë e Marrëveshjes me ndërmjetësim të BE-së, që u arrit në qershor dhe...