fbpx
Tag: ДДВ

tag: ДДВ

Hotelierët kërkojnë TVSh-ja e ushqimit të zvogëlohet në 5%

Ulja e TVSh-së prej 18 në 5% për ushqimin nëpër hotelet dhe restorantet, stimulime në hotelieri, iniciuan përfaqësuesit e Lidhjes së hotelerisë dhe turizmit pranë Odës ekonomike të Maqedonisë. “Hotelierët kërkojnë mënyra me të cilën llogaritet TVSH-ja e ushqimit të pësojë ndryshime. Elementet hyrëse tani llogariten me 5% TVSh ndërsa tatimi dalës 18%. Në periudhën vijuese do të bëjmë analiza...