fbpx
Tags ASHAAM

Tag: ASHAAM

TV 21 dhe TV 24 nuk fituan leje nacionale, shuhet radioja “Sllobodna Makedonia”

NĂ« mbledhjen e sotme tĂ« KĂ«shillit të AgjencisĂ« pĂ«r shĂ«rbime audio dhe audiovizuale njĂ«zĂ«ri u soll vendim qĂ« tĂ« fillohet me procedurĂ«n e marrjes sĂ« lejes pĂ«r radion “Sllobodna Makedonia”. Siç theksoi kryetari i KĂ«shillit, Llazo Petrushevski, mbetet mundĂ«sia qĂ« nĂ« afatin ligjor prej 15 ditĂ«ve prej kur radiodifuzeri do ta pranojĂ« vendimin, mund tĂ« merr masa pĂ«r t’i pĂ«rmbushur...

ASHAAM-i e ka paralajmĂ«ruar TV “Nova” qĂ« tĂ« transmetojĂ« program tĂ« ri, e jo repriza

Agjencia pĂ«r ShĂ«rbime Mediatike Audio dhe Audiovizuale (ASHMAA) dje ka ndĂ«rmarrĂ« dy masa kundĂ«r Televizionit “NOVA”, por edhe kundĂ«r Televizionit “Shenja” dhe magazinĂ«s “Leona”, njofton Portalb.mk. Televizioneve “Nova” dhe “Shenja” u Ă«shtĂ« shqiptuar paralajmĂ«rim pĂ«r shkak tĂ« mospublikimit tĂ« impresumit, ndĂ«rkaq magazinĂ«s “Leona” pĂ«r shkak tĂ« publikimit tĂ« mos publikimit tĂ« tĂ« dhĂ«nave tĂ« botuesit tĂ« mediumit, tĂ« dhĂ«nat pĂ«r shtypin...

KE: Ka përparim në lirinë e shprehjes, është zvogëluar presioni mbi gazetarët

Klima pĂ«r lirinĂ« e mediave dhe lirinĂ« e shprehjes Ă«shtĂ« pĂ«rmirĂ«suar, me njĂ« debat mĂ« tĂ« hapur politik dhe raportim mĂ« kritikues nga mediat. ËshtĂ« vĂ«rejtur njĂ« rĂ«nie nĂ« presionin ndaj gazetarĂ«ve. Raportimi nga fushatat zgjedhore dhe mĂ« i balancuar se mĂ« parĂ«. Reklamimi i qeverisĂ« Ă«shtĂ« ndĂ«rprerĂ«. Kyçe Ă«shtĂ« qĂ« pushteti tĂ« praktikojĂ« zero tolerancĂ« ndaj tĂ« gjitha...

Të drejtat për ritransmetim të programit përplasën një pjesë të operatorëve kabllovikë dhe televizionet

TĂ« drejtat pĂ«r transmetim dhe ritransmetim tĂ« programeve nĂ« vend akoma intepretohen nĂ« mĂ«nyra tĂ« ndryshme nga qendrat e ndryshme, varĂ«sisht nga ajo se cilit grup tĂ« interesit i pĂ«rkasin. MĂ« tĂ« mĂ«dha janĂ« dallimet ndĂ«rmjet stacioneve televizive kombĂ«tare nga njĂ«ra anĂ« dhe operatorit “Telekabell” nga ana tjetĂ«r. NjĂ«ra palĂ« kĂ«rkon ekranet e errĂ«ta televizive dhe gjoba nĂ« rastet...

AKE-ja dhe ASHAAM-i pĂ«r publikun akoma janĂ« kryesisht organe “politike”

E vogël është përqindja e qytetarëve që dijnë se çka paraqesin dy organet rregullatore në sferën e meidave dhe të komunikimeve elektronike dhe cilat janë kompetencat e tyre. Ky është përfundimi i prezantimit të raportit përfundimtar nga monitoringu u punës së ASHAAM-it dhe AKE-së. Gjatë 18 muajve të kaluar, "Eurothink" në bashkëpunim me OJQ-në "Infocentar", "Transparencë Maqedoni" dhe Komiteti e...

Me një sërë vërejtjesh, Ligji për ASHAAM-in javën e ardhshme do të shkojë në seancë plenare

Janë të nevojshme më shumë para për Radio Televizionin e Maqedonisë (RTVM) si transmetues publik, por të jepen më shumë kompetenca për rregullimin dhe rolin e propozuesit të vendimeve të Këshillit të Agjencisë për Shërbime Mediatike (ASHMAA) që të mundësohen reforma thelbësore mediatike. Që të mos shkaktohet prishje e madhe e tregut të reklamave, megjithatë, është e patjetërsueshme që...

ASHAAM-i nuk mund t’i ikĂ« pĂ«rgjegjĂ«sisĂ« pĂ«r kaosin mediatik, thonĂ« nga Qeveria

Qeveria dhe Agjencia për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) dje dhe sot këmbyen sulme të ashpra për problemet në sferën mediatike gjatë periudhës së kaluar, pas akuzës së bërë të premten nga ministri Robert Popovski se Agjencia me vite nuk ka funksionuar dhe nuk i ka kryer kompetencat e veta, në kontekst të riemetimit të shërbimeve të huaja...

ASHAAM-i duhet të transformohet në organ të mirëfilltë të pavarur rregullator

Agjencia për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) duhet të bëhet organ i mirëfilltë i pavarur rregullator për mediat, me të drejtë të sjellë politika, dhe pa asnjë ndërhyrje nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë dhe qeveria, porositi Dejan Georgievski, drejtor ekzekutiv i Qendrës për zhvillimin e mediave në prezantimin e sotëm të raportit të pestë monitorues për punën...

ASHAAM-i duhet të jetë bartës i mirëfilltë i politikave për mediat, e jo vetëm rregullator

Аgjencia për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) duhet të jetë bartës i mirëfilltë i politikave për sferën mediatike, përveç punës së saj të rregullt si rregullatorre, gjë të cilën, së paku në periudhën prill - shtator të vitit të kaluare, e bëri në mënyrë cilësore. Ndërsa, Këshilli programor i transmetuesit publik të radiodifuzionit (RTM), duhet të jetë më...

Publikohet versioni i fundit i propozim-ligjit për ASHAAM-in, tani fjalën e ka qeveria

Мinistria pĂ«r ShoqĂ«ri Informatike dhe AdministratĂ« (MSHIA) e pĂ«rfundoi versionin e fundit tĂ« Propozim-Ligjit pĂ«r ndryshimin dhe plotĂ«simin e Ligjit pĂ«r shĂ«rbime audio dhe audio-vizuale mediatike (Propozim-ligji pĂ«r ASHAAM-in). Hapi i ardhshĂ«m Ă«shtĂ« qĂ« teksti tĂ« hyjĂ« nĂ« procedurĂ« nĂ« qeveri, e cila duhet ta miratojĂ« dhe pastaj ta dorĂ«zojĂ« propozim-ligjin pĂ«rfundimtar nĂ« Kuvend. Sipas MinistrisĂ«, qĂ«llimi i propozim-ligjit Ă«shtĂ« departizimi...

AKE-ja dhe ASHAAM-i të punojnë që mediat të mos instrumentalizohen nga politika

Informimi i pamjaftueshëm ose joadekuat i qytetarëve për punën e tyre ose për veglat nëpërmjet të të cilave qytetarët mund të reagojnë për punën e mediave ose të operatorëve të telekomunikimit është vërejtja kryesore që u theksuar për punën e Agjencisë për komunikime elektronike (AKE) dhe Agjencia për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM). Në prezantimin e sotëm të raportit...

Маnçevski: Pjesa mĂ« e madhe e buxhetit – 19,3 milionĂ« euro – do tĂ« shkojnĂ« pĂ«r RTM-nĂ«, RDM-nĂ« dhe ASHAAM-in

Pjesa më e madhe e buxhetit të Ministrisë për Shoqëri Informatike dhe Administratë (MSHIA) në vitin 2018 do të shpenzohet për "Radiotelevizionin e Maqedonisë" (RTM), Radiodifuzionin e Maqedonisë (RDM) dhe Agjencinë për shërbime audio dhe audiovizuale mediatike (ASHAAM), theksoi sot ministri Damjan Mançevski. Ai sqaroi se buxheti i përgjithshëm i Ministrisë për vitin e ardhshëm është 1,486 miliardë denarë, gjegjësisht...