Од МЕПСО информираа дека снабдувањето со електрична енергија во охридско-струшкиот регион е нормализирана.

Дефект имаше на два далноводи на МЕПСО од Ресен кон Охрид и од Вруток кон Шпилје, електричната енергија во целиот град беше во прекин синоќа пет часа, а денеска струја немаше од 7 часот и 30 минути до 9 часот и 20 минути.