[ФОТО] Заврши 13. издание на Патувачкото кино на „МакеДокс“

Фото: МакеДокс

Заврши првиот дел од тринаесеттото Патувачко кино на фестивалот „МакеДокс“ што се одржа низ струмичкиот регион.

За време на Патувачкото кино, од организацијата информираат дека успешно се одржа првата сесија со новата генерација на млади документаристи – „Докуникулци“.

Вториот дел од Патувачкото кино на „МакеДокс“ ќе продолжи во септември во преспанскиот регион.

Патувачкото кино на „МакеДокс“ 2022 е поддржано од Агенцијата за филм на Република Северна Македонија, Националната фондација за демократија од Вашингтон, Општина Струмица и Општина Босилово.

Фестивалот „МакеДокс“ ќе се одржи од 18 до 25 август во Скопје.

 

Фото: МакеДокс

Напишете коментар

Внесете го вашиот коментар
Please enter your name here