This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Fri Oct 19 19:44:03 2018 / +0000 GMT

Уште овој пат ќе се поднесуваат годишни даночни пријави, од 2019 сè ќе биде електронски
Обврската на граѓаните да поднесуваат годишни даночни пријави до Управата за јавни приходи останува уште овој пат, односно до 15 март 2018 година, кога е крајниот рок за поднесување на годишните даночни пријави за 2017 година.

Од 1 јануари 2019 година, таа обврска престанува бидејќи тоа ќе го прави УЈП - електронски.

- Во „е-персонален данок“ ги вградивме најдобрите европски практики по македонски рецепт и развивме услуги со кои може да се носиме рамо до рамо со модерните даночни администрации. Новите електронски услуги за персонален данок овозможуваат во целост поедноставување на постапките и намалување на административниот товар за пријавување и за плаќање на данокот од страна на фирмите и на граѓаните - изјави денеска директорката на УЈП, Сања Лукаревска, на завршниот настан од едногодишниот проект финансиран од Европската Унија, што овозможи креирање на новата електронска алатка на УЈП - „е-персонален данок на доход“.
Post date: 2017-12-06 15:15:11
Post date GMT: 2017-12-06 14:15:11
Post modified date: 2017-12-06 15:15:11
Post modified date GMT: 2017-12-06 14:15:11
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com