Спасовски во Солун на министерски состанок за справување со безбедносни предизвици


       
Солун, 5 октомври, 2017 - 12:08 (META) 

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, вчера и денеска во Солун присуствува на Втората министерска средба на министрите за внатрешни работи, надворешни работи и за економија на Македонија, Грција, Албанија и на Бугарија.

На средбата министрите разговараат за начините за справувањето со безбедносните предизвици, како што се радикализацијата, екстремизмот и тероризмот, како и влијанието од миграциската криза.

„Тема на средбата се и заедничките проекти што ќе ја постават основата за посеопфатен пристап, водени од принципите на европската политичка култура, добрососедските односи и стабилност, суштински елементи за консолидација на патот кон Европа на целиот регион“, информираат од МВР.