Summer Game Fest 2022 и Xbox and Bethesda Games Showcase 2022 – скорешни настани за видео игри со многу нови трејлери

Скриншот од главниот сајт на Summer Game Fest
Скриншот од главниот сајт на Summer Game Fest

Ви ги презентираме трејлерите и стримовите од Summer Game Fest 2022 и Xbox and Bethesda Games showcase 2022, настани на кои се објавени новитети на веќе најавени игри и сосема нови наслови што ќе излезат годинава или следната година.

1. Summer Game Fest 2022

На Summer Game Fest 2022 беа најавени впечатливи трејлери за Street Fighter 6Warframe, Marvel Midnight Suns, Metal Hellsinger, Gotham Knights

Општо за Warframe имаме и претходен напис, како и за првата најава на Midnight Suns. Додека Metal Hellsinger ќе биде игра слична на Doom во која за музиката се обединети повеќе Метал бендови. Gotham Knigths ќе биде збир на херои кои се sidekicks на Бетмен, од кои најпознати се Nightwing и Batgirl. Ќе можете да играте со сите негови помошници но не и со самиот Бетмен.

2. Xbox and Bethesda Games showcase 2022

На Xbox and Bethesda Games showcase 2022 повпечатливите трејлери се на игрите : A Plague Tale: Requiem, Overwatch 2, Diablo 4.

A Plague Tale: Requiem е продолжените на играта A Plague Tale Innocence за која имаме претходен напис. Overwatch 2 ќе биде бесплатна за играње кога ќе излезе, (датумот на објавување е 4 Октомври 2022), но иако ќе нуди новитети играта горе долу ќе изгледа исто како досега. 

За Diablo 4 е најавено дека ќе користи ист модел со микротрансакции како Diablo Immortal. Иако ќе биде графички многу подобрена од претходните Diablo игри, ќе има и новитети од типот на: ако станете премногу добар во PvP ќе ве маркира како шампион и ќе ве ловат другите играчи, но лошото е што може да биде тотално pay to win игра како Diablo Immortal.

Секако има и многу други игри кои не ги споменавме, а можете да ги видите на видеата од настаните.