fbpx
Tag: електрична енергија

tag: електрична енергија

Subvencione për energji elektrike u duhen jo vetëm shfrytëzuesve të ndihmës sociale, por edhe atyre me të ardhura të ulëta

Lista e përfituesve të subvencioneve shtetërore për të mbuluar një pjesë të shpenzimeve për energji elektrike duhet të zgjerohet dhe aty të përfshihen familjet me të ardhura të ulëta me vetëm një të punësuar, të papunët dhe punonjësit e kompanive të falimentuara. Tani të drejtën për mbështetje mujore prej 1.000 denarë e gëzojnë vetëm rreth 30,000 njerëz në vend...

Компаниите можат да заштедат преку електричната енергија

Претставници на повеќе од 50 компании покажаа голем интерес за воведување енергетски менаџмент во своето работење, со што ќе ги намалат трошоците за електрична енергија за повеќе од 30 проценти. Тоа ќе им овозможи поголема ефикасност во работењето и намалување на трошоците. На овој начин, ќе ја зголемат нивната конкурентност и ќе ги зајакнат позициите на пазарот. - За компаниите од суштинско значење...