Qytetarët maqedonas që për momentin janë në Turqi janë të sigurt dhe tani për tani nuk ka të lënduar apo viktima, njoftojnë nga Ministria e jashtme.

Ministri i jashtëm Nikolla Poposki ka zhvilluar bisedë telefonike me kolegun turk Mevlut Çavushoglu i cili e ka siguruar se autoritetet turke punojnë për normalizimin e gjendjes dhe se së shpejti do të evitohen të gjitha kërcënimet.

“Në bisedë, Poposki theksoi se R. e Maqedonisë ashpër dënon të gjitha aktet e dhunës dhe terrorit dhe shpreh përkrahjen për institucionet demokratike. Gjithashtu shpreh ngushëllime për familjet e viktimave në ngjarjet e djeshme në Turqi. Ministria e jashtme vazhdimisht është duke përcjellë situatën në Turqi dhe është në kontakt të vazhdueshëm me ambasadën e R. së Maqedonisë në Ankara si dhe institucionet përkatëse në vend dhe rajon” thuhet në njoftim.