Здружението на граѓани Институт „Павел Шатев“ престана да постои со одлука на собранието на здружението, донесена на 2 март годинава, пишува порталот „Призма“. Одлуката денеска била потврдена во Централниот регистар и институтот е избришан од евиденцијата на здруженија на граѓани.

Здружението, кое постоеше пет години, беше познато по анкетите за јавно мислење кои речиси без исклучок даваа предност на ВМРО-ДПМНЕ.

Последната анкета на овој институт беше објавена на 10 декември минатата година, еден ден пред предвремените парламентарни избори.