Грчките земјоделци денеска ќе го блокираат граничниот премин Евзони во рамки на протестите против владините политики на Грција, информира Министерството за надворешни работи.

Оттаму додаваат дека блокирањето на граничниот премин се очекува да почне околу пладне и нема информација колку ќе трае блокадата.