This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Wed Jul 18 6:54:23 2018 / +0000 GMT

Во вториот квартал на годинава, четири жртви и 52 несреќи на работно место
Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) во вториот квартал на годинава забележало 52 несреќи што се случиле на работното место, со четири загинати работници, што е за нијанса подобро од состојбата во периодот од април до јуни лани, кога имало 60 несреќи со шестмина загинати.

Како што велат од здружението, податоците се добиени од вестите објавени во пишаните медиуми во земјава, и тие, како што велат, во недостиг од официјални извештаи од соодветните институциите се соодветна основа за согледување на реалната состојба.

Во април оваа година имало три смртни случаи, еден помалку отколку во истиот месец од 2016 година, еден случај имало и во мај годинава и во мај лани, а за разлика од јуни 2016 година, кога имало еден смртен случај, во јуни годинава не се забележани смртни случаи.
Post date: 2017-07-17 16:30:34
Post date GMT: 2017-07-17 14:30:34
Post modified date: 2017-07-17 17:12:26
Post modified date GMT: 2017-07-17 15:12:26
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com