Виртуелен концерт на Пост МалоУн за 25 години од создавањето на Покемон

На 11 февруари на својот Твитер профил раперот Пост Малоун (Post Malone) објави дека ќе одржи виртуелен концерт во соработка со Покемон по повод 25 години од објавувањето на првата Покемон игра во 1996 година. Концертот ќе се одржи на 27 февруари во 1 часот наутро во нашата временска зона, а може да се погледне на Јутјуб, Твич како и на официјалниот веб-сајт на Покемон.

Покемон инаку е една од најпопуларните франшизи во светот која најпрвин започна со видео игри за Гејм-Бој, а поради огромната популарност беше создадена и анимирана серија како и филм којшто беше објавен во 2019 година наречен Детективот Пикачу.