Në shenjë proteste për shkak të sulmit ndaj kolegët tanë nga portali “A1on”, por edhe sulmet e vazhdueshme verbale ndaj të gjitha ekipeve, agjencia e lajmeve “Meta”, duke u bashkëngjitur mediave tjera, nuk do të informoj për protestat e sotme të nismës “Për Maqedoni të përbashkët”, as në Shkup e as në qytetet tjera. Nëse nëpër protesta ndodhin dhuna dhe sulme të reja, për këto ngjarje do ta njoftojmë opinionin, por fjalimet dhe mesazhet nga protestat do t’i injorojmë tërësisht.

Këtë e bëjmë aq më shumë sepse organizatorët e protestave nuk shprehën keqardhje për sulmin ndaj ekipit të “A1on” e as nuk premtuan se do të bëjnë çdo gjë që t’i sigurojnë korrespondentët në të ardhmen. Njëkohësisht duam t’i ftojmë pjesëmarrësit në veçanti MPB, Qeverinë dhe organizatorët e protestave, të marrin dhe të pranojnë përgjegjësinë për incidentet e deritanishme dhe të ardhshme.