Компанијата „Моторола“ ќе го унапреди моделот „moto G“ со поддршка за „LTE“, како и со посилна батерија.
Како што наведува „Андроид полице“, покрај 4G LTE и батерија од 2390 милиампери, пристига и повеќе простор за чување податоци, 16 гигабајти.
Остатокот од машината е ист: пет инча, 720п Ај-Пи-Ес, процесор „snapdragon 400“, уредот ќе дојде со оперативниот систем „андроид 4.4.4“, а надградбата на верзијата „лолипоп“ веднаш е достапна.
Новата верзија на „moto G“ прво ќе пристигне во Бразил, а потоа во САД и во остатокот од светот.
Информациите за новата верзија беа случајно објавени на бразилскиот сајт на „Моторола“, но набргу беа повлечени.