Директорот на центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ, Иво Котевски, денеска не дал исказ во Специјалното јавно обвинителство за случајот „Талир“, во кој е еден од осомничените. Тој, како и претходните функционери на ВМРО-ДПМНЕ што во петокот беа повикани во СЈО, побарал увид во доказниот материјал.

– Не знам зошто сум осомничен. Денеска се договоривме, во некој од наредните денови да извршиме увид во доказниот материјал и во списите, ако воопшто ги има – рече Котевски.

Тој истакна дека од тоа што можело и претходно да се види, а и сега, СЈО продолжува да биде партиска експозитура на СДСМ.

– СДСМ и Зоран Заев имаат големи обврски кон граѓаните, што произлегуваат од нивните ветувања, но наместо да ги исполнуваат, тие ја дефокусираат јавноста преку нарачки до СЈО за гонење исклучиво на функционери на ВМРО-ДПМНЕ – рече Котевски.

Прашан каде е лидерот на партијата, Никола Груевски, директорот на центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ не одговори конкретно. Тој рече дека во СЈО дошол лично, на покана, а околу прашањето за Груевски додаде дека ќе имаат информација како партија во текот на денот.