fbpx
Таг: упис во средни училишта

таг: упис во средни училишта

Денеска почнуваат уписите во средните училишта, дуални паралелки има во 25 општини низ земјава

Уписите во средните училишта низ земјава започнуваат денеска и ќе траат во наредните три дена. Министерството за образование и наука во објавениот Конкурс наведува дека во јавните средни училишта слободни се 30.053 места во 913 паралелки во 109 средни училишта ширум земјава. Во јунскиот уписен рок, првото пријавување ќе се одржи на 14 јуни од 12 до 19 часот, на...

Објавен конкурсот за упис во средните училишта, има 30.053 слободни места

Министерството за образование и наука (МОН) го објави конкурсот за упис во средни училишта во учебната 2021-2022 година. Согласно конкурсот, во 109 средни училишта има вкупно 30.053 слободни ученички места во 913 паралелки, од кои 19.602 во стручно образование во 604 паралелки, 9.261 во гимназиско образование во 274 паралелки и 1.190 ученички места во 35 паралелки во уметничко образование,...

Уписите во средното училиште „Владо Тасевски“ ќе се одвиваат на отворено

Учебната година заврши, а од вторник започнуваат уписите за учениците во средните училишта. Поради ситуацијата со коронавирусот, Владата усвои протокол со кој се уредува начинот на кој што ќе се запишуваат учениците. Предвидено е запишувањето да се одвива на 16 и 17 јуни во периодот од 7 до 19 часот, а притоа сите вработени во училиштето и оние што...

Одржана комеморација во Цетиње, Црна Гора се простува со загинатите

Во црногорскиот град Цетиње денеска се одржа комеморација по повод загинувањето на граѓаните кои ги изгубија своите животи во петочкиот масакр, јавува весникот Побједа. На комеморацијата присуствуваа претседателот Мило...