fbpx
Таг: стрип изложба

таг: стрип изложба

Отворена стрип изложбата „Цртање на приказни“ во МКЦ, авторите бараат поголем простор на јавната сцена

Изложбата на стрипови „Цртање приказни“ на седум стрип автори вчера вечер беше отворена во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје. Посетителите имаа можност да се запознаат со авторските дела на Иванка Апостолова, Гаја Смилевска, Матеј Богдановски, Владимир Лукаш, Вук Митевски, Иван Ивановски и Ѓорѓе Јовановиќ, пропратена со свирка на музичкиот состав „Цвеќарница“. Изложбата прикажува стрипови на седум автори од повеќе...

Наградени средношколци-автори на стрипови од регионот на конкурсот со тема регионално помирување

Како дел од заедничката имплементација на меѓународниот стрип конкурс „ALL WE ARE SAYING IS GIVE RECONCILIATION A CHANCE“, денеска во Центарот за култура „ГРАДАЦ“ во Рашка, Србија ќе се одржи изложба од сите стрипови пристигнати на овој конкурс на тема регионално помирување. Организација која е носител на овој проект е Стрип центар на Македонија-Велес, информираат тие. На оваа изложба ќе...

Вечерва во Скопје завршна стрип изложба на млади стрип автори

Вечерва со почеток во 18:30 часот во Фантаст - арт студио Емилија и Стојче Тоциновски, Стрип центар на Македонија - Велес ќе ја отвори последната изложба, која е дел од проектот „Стрип училиште - Стрипот во интеркултурна едукативна мисија 2020“, финансиран од Министерството за култура на РСМ. „Основна цел на проектот е развој на интеркултурноста, како и деметрополизација на културата...

Вечерва во Битола стрип изложба на млади стрип автори

Вечерва со почеток во 19 часот во хотел Епинал, во Битола ќе се одржи втората по ред стрип изложба, која е дел од проектот „Стрип училиште - Стрипот во интеркултурна едукативна мисија 2020“. Основна цел на проектот е развој на интеркултурноста, како и деметрополизација на културата во Р.С. Македонија преку едукативни стрип активности наменети за млади од разни етнички групи. Во...

Ревизорите со критики за спроведување на мерките за ублажување на климатските промени во земјава

Многу зборување и ветувања, но малку реализација на дело. Државниот завод за ревизија (ДЗР) со серија на критики кон властите во врска со спроведувањето на мерките и политиките за...