fbpx
Таг: НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ СЕ

таг: НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ СЕ

Се раскинува договорот за фабриката за електрични автомобили во Тетово

Тетово, сепак, засега нема да стане дом на фабриката за производство на електрични автомобили „е.Го“. Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ), како застапник на Владата во договорот за доделување на државна помош со компанијата, вчера информираше дека договорот се раскинува. Се запира и секоја постапка предвидена за доделување на јавни средства. Од ТИРЗ рекоа дека запирањето на државната помош...

„Пинг-понг“ со одговорноста за изградба на фабриката за електрични автомобили во Тетово

На фабриката за електрични автомобили „Некст.Е.Го“ во Тетово не ѝ се гледа крајот, иако камен темелникот за истата беше фрлен пред година и пол. Работите на терен се влечкаат. За ова, надлежните институции изгледа не се грижат многу - не кажуваат каде е заглавена оваа постапка, а одговорноста ја префрлуваат едни на други, додека некои други и молчат, пишува...

Електричните возила e-go ќе се произведуваат во Тетово

Владата на денешната седница донесе Одлука за давање согласност на Договорот за доделување на државна помош склучен помеѓу Владата на Република Северна Македонија, застапувана и претставувана од Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони и „НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ”. Со мултимилионска инвестиција од НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ СЕ, Ахен, Германија во ТИРЗ Тетово е планирано да се произведуваат електричните возила e-go, со што ќе се отворат...

Носталгија по диктатори: Хусеин, Гадафи и Асад

Чест наратив на Кремљ е дека ирачкиот лидер Хусеин, либискиот Гадафи и сирискиот Асад биле големи патриоти и имале добри социјални политики, но дека биле жртви на американскиот империјализам,...