По четири дена од невремето, Бесим Весели денеска во населбата Сингелиќ пронајде мајка и ќерка живи во кал и успеа да ги спаси, објави „Алсат-М“.

Поради големото невреме во саботата калта ги заробила мајката и нејзината четиригодишна ќерка, а денеска Бесели успеал да ги спаси. Мајката и ќерката се пренесени во болница.

Пронајдените во кал, најверојатно од голем шок и стрес не биле во состојба да зборуваат, но се претпоставува дека се од Албанија.

Девојчето се вика Венера, а името на мајката сè уште е непознато.