Либералната партија денеска побара празникот 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба годинава последен пат да се празнува и да му се одземе статусот на државен празник.

„За тоа има многу причини, од кои секоја поединечно може да биде доволна за оваа одлука. Но, најважна е причината што го тераме народот да празнува празник на политичка партија, која нагло ги губи своите приврзаници, а многу од нив остануваат дури и посрамотени од неа“, се вели во соопштението на ЛП.