fbpx
Таг: закони за отпад

таг: закони за отпад

Еколозите со порака: Отпадот навистина да биде суровина и да се рециклира со новите закони

Отпадот навистина да стане суровина и да се рециклира, а не да се дозволи да биде уште поголема опасност за животната средина, апелираат граѓанските организации во однос на новините кои ги овозможува новиот пакет закони за управување со отпад. Можноста за селекција на отпадниот текстил, гуми, масла и автомобилски школки, не смее да се претвори во начин за создавање на...

Светот ги исфрли пластичните кеси, ние дискутираме дали треба да поскапат

Додека светот сосема ги исфрла од употреба пластиката за еднократна употреба и кесите, во земјава сè уште се дискутира за нивното поскапување во маркетите и дали тоа е решение или не за намалување на отпадот. Екологистите деновиве го критикуваа пакетот од шест закони за отпад што се донесе во последните два месеци и велат дека во 2021 година е...

Златниот пехар од Светското првенство во фудбал промовиран во земјава

Пехарот од Светското првенство пристигна во Скопје, како дел од светската турнеја во пресрет на мундијалот, кој на крајот на годината ќе се игра во Катар. Златниот пехар на...