fbpx
Таг: Ненад Коциќ

таг: Ненад Коциќ

Малку пратеници работат на закони од животната средина, наместо еколошки, често туркаат партиски ставови

Екологијата и законите од животната средина слабо ги поттикнуваат пратениците во македонското Собрание, да ги надминат партиските ставови и да работат во интерес на граѓаните кои ги изгласале. Иако со еколошките закони треба да се регулираат различни аспекти од животната средина и да се решат многу горливи проблеми со кои секојдневно се соочуваме, само мала група од вкупно 43...

„Вила Зора“ ја доби наградата за човекови права од Амбасадата на Франција

По повод 10 декември, Меѓународниот ден на човековите права, Амбасадата на Франција му ја додели наградата за човекови права на Еколошкото друштво „Вила Зора“ од Велес. Наградата ја прими Ненад Коциќ, претседател на друштвото. Француската амбасадорка Лоренс Оер рече дека оваа година одлучиле наградата да ја доделат за човековото право да се има здрава животна средина и здраво опкружување. - Улогата...

(Видео) Пожарникарите и цивилите заробени на Огражден се евакуираат со хеликоптер

Градоначалникот на Општина Ново Село, Ѓорѓе Божинов, пожарникари од струмичката противпожарна бригада и неколку граѓани попладнево се нашле опколени од огнените јазици на планината Огражден каде што во моментов...