fbpx
Таг: одржлива економија

таг: одржлива економија

Усвоена првата Стратегија за климатска акција, визијата е земјава да биде просперитетна ниско-јаглеродна економија

Владата ја усвои првата Долгорочна стратегија за климатска акција на С. Македонија, со која се дефинира придонесот на државата кон глобалните напори, преку патот кон зелен, ниско- јаглероден и климатски отпорен развој, заснован на најдобрите достапни информации и во контекст на пристапувањето на земјата во Европската унија. Донесувањето на документот следува откако земјава годинава го поднесе својот ревидиран национален...

Пеколот на земјата се врати во Газа, борбите продолжуваат

Борбите во Газа продолжуваат, откако пропаднаа разговорите за продолжување на еднонеделното примирје со Хамас и посредниците рекоа дека израелските бомбардирања ги комплицираат обидите за повторно прекинување на воените дејствија,...