fbpx
Таг: индустријализација

таг: индустријализација

Македонски компании во Германија учеа за енергетски ефикасно градење објекти

Делегацијата на германското стопанство во Македонија во соработка со Министерството за економија и енергетика на Сојузна Република Германија, организираше тридневно делегациско патување во Хамбург, на тема „Обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност во објекти“, информираат оттаму. Делегацијата ја сочинувале 15 претставници на компании од градежната индустрија и од енергетскиот сектор од земјава. - Ова беше исклучително важна посета за компаниите...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...