fbpx
Таг: Фосили

таг: Фосили

Откриени остатоци од непознат вид човек

Во Кина се пронајдени фосили што не се вклопуваат во ниту еден досега познат човечки вид. Според својот изглед, не спаѓаат во неандерталците, ниту во современите луѓе. Тие се нешто сосема друго, но никој не е сигурен што. Фосилите првпат се откриени во пештерата Ксијиао во 1976 година, а пронајдени се неколку фрагменти од череп и девет заби од четири лица....

Колекторскиот систем за отпадни води на Скопје ќе се доврши со пари од буџетот

Министерството за животна средина со сопствени сретства ќе го доврши колекторскиот систем за отпадни води во Скопје, откако договорот со француската компанија НГЕ беше раскинат. Како што информираше денеска...