fbpx
Таг: Дувачкиоркестар

таг: Дувачкиоркестар

Tрадиционален Новогодишен концерт на градскиот дувачки оркестар

Градскиот дувачки оркестар денеска, во кино „Фросина“, ќе го одржи традиционалниот Новогодишен концерт. На бесплатниот едночасовниот концерт ќе бидат изведени: „Здраво!“ (Hello – R.Cardon); „Одведи ме до месеченитата“ (Fly me to the moon – arr. S.Nesticos); „Вчера“ (Yesterday – J.Lennon and P.M.McCartney arr. C.North); „Караван“ (Caravan – D. Ellington arr. H.Eminovic); „Фламинго“ (Flamingo – T.Grouya arr. H.Eminovic); „На мој начин“...

Во центарот на Скопје парада на Градскиот дувачки оркестар

Со „чекорници“ во централното градско подрачје
Денеска во 11 часот, Градскиот дувачки оркестар ќе одржи параден концерт со „чекорници“. Оркестарот ќе се движи од централното градско подрачје, односно од Музејот на Град Скопје, до паркот Жена-борец. Според најавата, ќе бидат изведени „Патриотска чекорница“, „Вашингтон пост марш“, „Трета македонска бригада“, „Младинска чекорница“, „Вардаре македонски“, „Огномет на слободата“, „Во спомен на Ваташа“, „За сите деца“, „Дикси парада“ и „Работнички“,...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...