fbpx
Таг: Андриј Наумов

таг: Андриј Наумов

Русија со внатрешни соработници сакала да ја окупира Украина, еден од нив фатен на српско-македонската граница

Со внатрешни соработници во украинските безбедносни служби и мрежа на инфилтрирани тајни агенти, Русија сметала дека ќе може да ја освои Украина и да ја смени власта на самиот почеток на воената агресија што започна на 24 февруари годинава, пишува Ројтерс во обемното истражување објавено вчера. Меѓу високите досегашни украински претставници кои се сомничат за соработка со Русија во обидот...

ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на скопските топлани

АД Електростопанско на Северна Македонија (ЕСМ) и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите кои се во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ...