fbpx
Tags кампања

Tag: кампања

RMV, do të ndryshohet Ligji për mbështetje financiare të investimeve, mbi 200 kompani me kushte më të mira për investim

Do të ndryshohet Ligji për mbështetje financiare të investimeve (LMFI) që të lehtësohen kriteret për aplikim dhe pagesë të mbështetjes financiare për kompanitë prodhuese. Ndryshimet në këtë ligj duhet të lehtësojnë kushtet për 245 kompani që kanë kontrata aktive, dhe veçanërisht për kompanitë potencialisht të reja që kanë investuar në vitin 2020 ose do të investojnë në 2021. Ndryshimet...

Jankuloska tallet me parashikimin e Garetit për Maqedoninë në vitin 2027

Ish ministrja e brendshme dhe zyrtare e lartë e VMRO DPMNE-së, Gordana Jankuloska përmes Twitter-it është tallur duke komentuar parashikimet e ambasadorit britanik në Maqedoni, Çarls Garet, për atë se si e sheh ai vendin tonë pas 10 viteve. Jankuloska ripostoi versionin anglez nga teksti i “Meta” për parashikimet optimiste të ambasadorit me titull “Garet: Maqedonia në vitin 2027 do...

“Civil” kërkon partitë t’i njoftojnë burimet e financimit të fushatave

Nga "Civil" theksojnë se në Maqedoni po zhvillohet fushatë shumë e shtrenjtë parazgjedhore ndërsa partitë politike nuk ofrojnë të dhëna për burimet e financimit. "Zhvillohet fushatë e shtrenjtë, jo- transparente, askush nuk e din se prej ku vijnë paratë për fushatat. Ne tentuam t'u dërgojmë kërkesë të gjitha partive, që të tregojnë burimin e financimit. Për fat të keq, nga...

Lube Boshkovski pesë orë është marrë në pyetje në PPS për rastin “Fushata”

Prej tre orësh tashmë lideri i partisë ‘Të bashkuar për Maqedoninë’, Lube Boshkovski, gjendet në bisedë informative në Prokurorinë Speciale. Boshkovski në orën 13, u nxor nga burgu i Idrizovës me pranga, ku vuan dënimin pesëvjeçar për rastin e njohur "Fushata". Avokati i Boshkovskit, Konstantin Kratovaliev, para mediumeve konfirmoi se marrja në pyetje e klientit të tij është për rastin "Fushata"....

Fillon fushata “Verë pa zjarre”

Pjesëtarët e policisë sot në kuadër të projektit ‘Verë pa Zjarre’ u ndanë qytetarëve materiale informuese lidhur me mbrojtjen e natyrës nga zjarret. Sipas policisë, ky projekt ka për qëllim informimin e qytetarëve për rreziqet e shkaktuara nga zjarret dhe si të kujdesemi për ruajtjen e sipërfaqeve të gjelbra pyjore, përforcimin e besimit dhe bashkëpunimit mes policisë dhe qytetarëve. “Kjo...

Lazareviq: Fushata e ilaçeve është e panevojshme dhe me efekt të shkurtër populist

Për ngritjen e vetëdijes së qytetarëve për përdorim racional të ilaçeve, Qeveria do të shpenzoj 468 mijë euro. Paratë do t’ju jepen tre agjencive të marketingut që duhet të formojnë fushatë, e cila pastaj do të plasohet përmes mediumeve. Ish zëvendës- ministri i shëndetësisë, Vladimir Lazareviq konsideron se kjo fushatë është tërësisht e panevojshme, nuk do të jep rezultate dhe vetëm...

Fushata për përdorim racional të ilaçeve do të kushtoj 468.000 euro

Sipas informacioneve nga Byroja për furnizime publike, tre marketing- agjenci do të jenë të përfshira në fushatën qeveritare për ngritjen e vetëdijes së qytetarëve për përdorim racional të ilaçeve. Për këtë qëllim janë paraparë 468. 000 euro, prej të cilave vlera e  marrëveshjes me agjencinë “Market Vision” është 125.552 euro, me “Omega Communication” 236 mijë euro dhe me “Akuarius Designe”...

Askush nuk pranon se po përgatiten zgjedhje

Edhe pse për momentin dy partitë më të mëdha mohojnë apo refuzojnë idenë se po përgatiten për zgjedhje, në terren gjendja është krejtësisht ndryshe. Këtë spekulim e përforcoi LSDM me pjesëmarrjen e fundit në Sallën Universale e cila u quajt tribunë, por  që dallohej nga të gjitha pjesëmarrjet e tyre të mëhershme. Ndryshe, në një pjesë të fjalimeve (më...