Data e mbajtjes së zgjedhjeve dhe cilësia demokratike e procesit zgjedhor s’mund të shqyrtohen ndaras, deklaroi sot për “Meta” euro- deputeti Riçard Houit.

Deklarata e Houit vjen pas vendimit të Kuvendit që të lëshohet dhe pas vendimit të opozitës që të mos merr pjesë në zgjedhjet sepse nuk ka kushte për zgjedhje të lira dhe demokratike.

Hozit përsëriti se gjatë vizitës së Maqedonisë, partive politike maqedonase ua ka theksuar rëndësinë që para zgjedhjeve të zbatohet pastrimi i listës zgjedhore si dhe të vazhdojnë reformat në media.

“Për momentin s’mund të jap komente personale, ndaras nga kolegët e mi të Parlamentit Evropian, mund të them se do të qëndroj i angazhuar sikur edhe partnerët në Maqedoni, të shqyrtojmë situatën në interes të vlerave demokratike dhe ardhmërinë e përbashkët evropiane” tha Houit.