fbpx
Tag: Politikë

tag: politikë

Nishani: Disa figura politike në Maqedoni nxitin ndasi artificiale

Deklaratat e fundit të “disa figurave politike” në Maqedoni nxitin ndasi artificiale dhe urrejtje ndëretnike dhe dëmtojnë Maqedoninë dhe perspektivën e saj euro- atlantike, tha presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani, në intervistë për kanalin televiziv ABC. Ai tha se mbështet Platformën e partive shqiptare sepse ajo do të sigurojë zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit, që sipas Nishanit, deri tani nuk...

Stabilitet politik që të përfundoj kriza, dëshiroi Gruevski në urimin e vitit të ri

Edhe bota edhe ne në Maqedoni kaluam nëpër periudhë me turbulenca, por edhe krahas krizës politike mirë është që e ruajtëm stabilitetin ekonomik, tha lideri i VMRO DPMNE-së në urimin e tij për Vitin e Ri. “Secili prej Jush, në vitin e ri hyn me planet dhe problemet personale dhe familjare, me dëshira dhe sfida personale. Çdo individ i ka...

Berisha:Federalizimi i Maqedonisë është mundësia e vetme për zgjidhjen e krizës ndëretnike

Federalizimi i Maqedonisë është mundësia e vetme për zgjidhjen e krizës ndëretnike, vlerësoi ish kryeministri i qeverisë shqiptare, Sali Berisha i cili edhe më andej është lider shpirtëror i të djathtës në Shqipëri. Berisha, ashtu si përcolli Gazeta 55, thekson se për të pasur një stabilitet paqësor në Maqedoni është e nevojshme që të garantohet një autonomi e lartë rajonale...