fbpx
Tags Gjelbërim

Tag: gjelbërim

Çerdhe gjigante, aksion- geril kundër shkatërrimit të gjelbërimit dhe drunjve në Shkup

Disa artistë anonim urban kanë vendosur instalime artistike gjegjësisht çerdhe të mëdha me vezë në disa vende në Shkup, me të cilat duan të tregojnë për numrin e madh të drunjve të prera nëpër qytet. Nëpër foletë qëndron mesazhi “I pretë të gjithë drunjtë, ku të bëjmë fole? Zogjtë”. Në këtë mënyrë ata duan të tregojnë se për tetë vite, gjelbërimi...

Banorët e Karposhit: Nëse Jakimovski na mbështet, le të vijë të firmos

Nga nisma civile për shpëtimin e gjelbërimit në lagjen Karposh 4 thonë se nëse kryetari i Karposhit, Stevço Jakimovski e mbështet në të vërtetë, siç deklaroi në përgjigjen e peticionit të tyre, atëherë këtë duhet ta dëshmoj në vepër. “Presioni duhet të vazhdoj. Stevçe na mbështet, por këtë duhet ta dëshmoj me vepër. Demantojmë se nisma është e motivuar politikisht....