Железницата во голгота, напукнат мост ги сопре возовите на Коридор 10

Нов прекин на патничкиот и товарниот железнички сообраќај на пругата Велес-Гевгелија поради напукнат бетонски столб на мост на Црна Река, меѓу селата Кукуричани и Градско. Од вчера во целосен прекин е сообраќајот од 15:25 часот, а за патниците се организира автобуски превоз, информираат од Центарот за управување со кризи (ЦУК). „Согласно информирањето од Македонски железници … Продолжи со читање Железницата во голгота, напукнат мост ги сопре возовите на Коридор 10