Вработените во Комунална преку предупредувачки протест ги бараат своите права, Мазнева им повикала полиција

Група вработени во Комунална Хигиена – Скопје, се обратија до редакцијата на Порталб.мк за да пренесат дека директорката Косана Мазнева не ги зема предвид нивните барања за преговори за покачување на платите, исплата на К-15 и бенефициран стаж и поради ова тие најавуваат протести. Според нив, наместо да ги покани на состанок, директорката повикала полиција. … Продолжи со читање Вработените во Комунална преку предупредувачки протест ги бараат своите права, Мазнева им повикала полиција