Воведување на градска железница во Скопје – ветување старо четири децении за кое ништо не е направено [видео]

Скопје, 1982 година. Поради недоволните количества на нафтени деривати на пазарот, југословенските власти воведуваат ограничување на употребата на возилата и задолжително користење на бонови за набавка на гориво, така што на секој сопственик на моторно возило му следувале по 40 литри гориво месечно. Нафтената криза во Југославија како никогаш претходно довела граѓаните масовно да го … Продолжи со читање Воведување на градска железница во Скопје – ветување старо четири децении за кое ништо не е направено [видео]