Високите температури се ризик за труење со храна, внимавајте што јадете и од каде купувате

Во лето, кога дневните температури се високи, мора да се внимава на безбедноста на храната што се консумира. Топлото време ги зголемува ризиците од појава на труење со храна, а за да се спречи тоа, неопходно е да се направи правилен избор при нејзина набавка, да се обезбеди соодветен транспорт и услови за чување. Како … Продолжи со читање Високите температури се ризик за труење со храна, внимавајте што јадете и од каде купувате