Украинската химна се пееше во 50 земји во светот, одекна и од Плоштадот Македонија

На Плоштадот Македонија во Скопје денеска беше одбележан Денот на независноста на Украина. Во рамки на глобалната иницијатива „The free world gathering“ и во организација на Амбасадата на Украина во државава и Здружението на Украинци „Лесја Украинка“ присутните држејќи се за раце се придружија на човечкиот синџир како симбол на единството на луѓето на слободниот … Продолжи со читање Украинската химна се пееше во 50 земји во светот, одекна и од Плоштадот Македонија