Три години затвор за сопственикот на „Доказ“ и 10 години забрана да отвора портал во земјава

На Марјан Стаменковски, сопственик на порталот „Доказ“, Основниот Кривичен суд во Скопје му изрече казна затвор од 3 години и 1 месец, а тој доби забрана од 10 години да регистрира веб-портал во земјава. Со првостепената пресуда, престанува да важи регистрацијата и на сите досега регистрирани домени на негово име. Пресудата е неправосилна и тој … Продолжи со читање Три години затвор за сопственикот на „Доказ“ и 10 години забрана да отвора портал во земјава