Студентите преку онлајн петиција бараат покачените стипендии да важат за сите

Речиси 8.000 потписи брои онлајн петицијата која ја покренаа студентите и во која бараат покачените стипендии што ги најави Министерството за образование и наука (МОН) да важат за сите студенти, а не само за оние кои аплицираат за првпат. Од годинава МОН го зголеми износот на студентските стипендии, односно студентите кои ќе добијат стипендија од … Продолжи со читање Студентите преку онлајн петиција бараат покачените стипендии да важат за сите