Средношколците и студентите со пониски стипендии треба да потпишат анекс на договорите за да добиваат повисоки суми

Корисниците на ученички и студентски стипендии кои се стекнале со ова право во некоја од изминатите учебни, односно академски години и имаат активни договори за користење на стипендијата, од оваа година ќе добиваат зголемен месечен износ, идентичен на износот кој го добиваат новите стипендисти, велат надлежните во Министерството за образование и наука (МОН). Но, за … Продолжи со читање Средношколците и студентите со пониски стипендии треба да потпишат анекс на договорите за да добиваат повисоки суми